19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Losos s citronovou omáčkou

Název Množství a jednotka
filé z lososa 4 ks
citronový pepř
smetana ke šlehání 200 ml
hovězí vývar 300 ml
mléko 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)


Jednoduchý, ale fantastický recept na úpravu lososa, se kterým uspokojíte i nejmlsnější jazýčky.



Postup
Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a zakryté pečeme asi 40 minut, posledních 10 minut pekáč odkryjeme. Mezitím si připravíme omáčku. Z másla, mouky, vývaru, mléka a smetany připravíme bešamel, povaříme asi pět minut, a dochutíme solí, cukrem a šťávou z 1/2 - 1 citrónu (podle velikosti). Pokud nemáme vývar, můžeme jej nahradit vodou s kouskem masoxu.
Lososa přelitého citronovou omáčkou podáváme s brambory v úpravě podle příležitosti - šťouchanými, pečenými, nebo bramborovým pyré.

Tip:
Citronovou omáčku můžeme použít i ke kuřecímu nebo krůtímu masu, k rybám nebo i k vepřové panence.


Další fotografie
 


RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...